• Home
  • Nieuws
  • BTRN Jonge Hondendag 2017 / BTRN Best Gefokte Bull Terrier 2017

BTRN Jonge Hondendag 2017 / BTRN Best Gefokte Bull Terrier 2017

Na een geweldige Fun/Runday gaan we meteen door met het volgende evenement. Iedereen heel erg bedankt voor de geweldige opkomst en sfeer!!
Op 10 December 2017 zal de B.T.R.N. wederom een kerst show organiseren.

 

Een informatieve (jonge) honden dag

Eigenaars van jonge Bull Terriers kunnen zich inschrijven om hun hond te laten keuren door een keurmeester/rasspecialist. Vanzelfsprekend krijgt de eigenaar van de keurmeester een keurrapport. Per klasse zal de keurmeester de beste van de klasse aanwijzen en voor deze winnaars is er vanzelfsprekend een leuke prijs. Dit jaar hebben we gekozen voor M. Morgans. De leeftijdgrens van de deelnemende honden is vanaf 12 weken t/m 18 maanden. Om deel te nemen aan deze dag moet men wel lid zijn van de B.T.R.N. Bent u nog geen lid dan kunt u naast de betaling van het inschrijfgeld (€15,00) tegen betaling van €20,00 lid worden en bent u tevens lid geworden voor het jaar 2018. U ontvangt dan de laatste uitgave van het clubblad uit 2017 en tevens de Zomereditie en Wintereditie van het clubblad van de B.T.R.N. van 2018 zodra deze zijn uitgekomen (begin juli en eind december). U kunt via de website van de B.T.R.N. lid worden

De “Clash of the Titans”.

Alweer voor de 5e maal voor de fokkers binnen onze vereniging Op deze dag zal namelijk worden gestreden om een wisseltrofee waarbij de bij onze vereniging aangesloten fokkers zullen strijden om de Merlindan Trophy. De winnaar van deze trofee mag zich voor een jaar fokker van de Beste zelfgefokte Bull Terrier van de B.T.R.N.noemen. Ook dit jaar worden de Trophy’s aangevuld met de Aricon Trophy voor Beste witte Bull Terrier en de Rocky Top’s Trophy voor Beste gekleurde Bull Terrier. De fokkers worden in de gelegenheid gesteld om 4 Bull Terriers in te schrijven. Dit jaar kan er wederom gestreden worden in vier klassen.

Beste witte reu – Beste witte Teef – Beste gekleurde reu – Beste gekleurde teef.
De Beste witte reu neemt het vervolgens op tegen de Beste witte teef en de winnaar hiervan komt in het bezit van de Aricon Trophy. Dit gebeurt vervolgens ook bij de gekleurde reu tegen de gekleurde teef en de winnaar hiervan krijgt de Rocky Top’s Trophy uitgereikt.
Vervolgens strijden deze twee Trophy winnaars tegen elkaar om de Merlindan Trophy.
De Doonhammer Trophy die voorheen als B.O.S. gewonnen kon worden wordt nu uitgereikt als Runner-Up. Het is namelijk zo dat het mogelijk is dat er zowel twee reuen als twee teven het tegen elkaar moeten opnemen in de eindronde. Zodra bekend is geworden wie de Merlindan Trophy heeft gewonnen wordt het systeem gehanteerd zoals u dit kent bij het res. CAC. op een gewone wedstrijd. Daar mag ook namelijk de tweede plaats terug komen van de klasse van de winnaar. Dit betekent dat de Bull Terrier die is verslagen in de Aricon of Rocky Top’s Trophy mag terug komen om te strijden om de Doonhammer Trophy.

Voor deze competitie kunnen uitsluitend Bull Terriers worden ingeschreven die zelf door deze fokkers zijn gefokt. In iedere klasse mag de fokker een deelnemer inschrijven. De keuring van deze T