JONGEHONDENDAG B.T.R.N 2021

Informatieve Jongehonden Keuring

Op 19 December 2021 zal de B.T.R.N. wederom een kerst show organiseren.

Eigenaars van jonge Bull Terriers kunnen zich inschrijven om hun hond te laten keuren door een keurmeester/rasspecialist. Per klasse zal de keurmeester de beste van de klasse aanwijzen en voor deze winnaars is er vanzelfsprekend een leuke prijs. Vanzelfsprekend krijgen alle deelnemers van de keurmeester een keurrapport. De keurmeester deze dag zal zijn Mevr. I Collier uit België . Voor de mensen die al wat langer meelopen binnen het ras een welbekend persoon die over een grote kennis van het ras beschikt en daarnaast een eerlijke mening zal hebben over uw hond.

De leeftijdgrens van de deelnemende honden is vanaf 12 weken t/m 18 maanden. Om deel te nemen aan deze dag moet men wel lid zijn van de B.T.R.N. Bent u nog geen lid dan kunt u naast de betaling van het inschrijfgeld tegen betaling van €20,00 lid worden en bent u tevens lid geworden voor het jaar 2022. U ontvangt dan de laatste uitgave van het clubblad uit 2021 en tevens de clubbladen van de B.T.R.N. van 2022 zodra deze zijn uitgekomen.

Wij hopen dat de fokkers hun pup eigenaren zullen motiveren om vooral deel te nemen deze dag. Deze dag bestaat immers niet alleen uit winnen maar ook uit begeleiding aan de door hun gefokte puppy’s. Juist deze dag is ideaal voor de fokker om dit te doen want uiteindelijk draait het ook om het plezier en leerervaring voor de eigenaren. En wat is leuker om dit samen met de broertjes en zusjes te doen.

Om dit extra te motiveren zal er ook dit jaar een nest competitie zijn
Hiervoor moet er een ouderdier aanwezig zijn en minstens 3 (nest) nakomelingen.
Een speciale prijs zal worden uitgereikt aan de fokker die deze competitie weet te winnen
Deelname aan deze competitie is gratis.

We hopen echt dat de fokkers hier werk van gaan maken en hier iets leuks mee gaan doen naar hun pupeigenaren.

De “Clash of the Titans”.
Zeker binnen het bestuur ter discussie geweest, immers dergelijke Trophyshows als deze zijn tegenwoordig niet erg sterk bezet. Maar toch hebben we besloten dit toch door te laten gaan. Zeker voor de nieuwe pup-eigenaren is het natuurlijk leuk om de grote Bullen aan het werk te zien

In de vorige edities bepaalde enkel de fokkers binnen onze vereniging welke van hun gefokte honden mochten deelnemen, echter nu is het ook mogelijk dat de eigenaren zelf kunnen inschrijven. Ook maakt het niet meer uit hoeveel honden er door de fokkers in een klasse mag worden ingeschreven. Stel er zijn 2 of 3 witte of gekleurde Bull terriers met dezelfde kennelnaam dan kunnen zij alle 2 of 3 worden ingeschreven in deze klasse. M.a.w. er mag onbeperkt worden ingeschreven in iedere klasse of dat nu reuen of teven zijn.

Op deze dag zal worden gestreden om een wisseltrofee waarbij de bij onze vereniging aangesloten leden zullen strijden om de Merlindan Trophy. De winnaar van deze trofee mag zich voor een jaar fokker van de Beste gefokte Bull Terrier van de B.T.R.N.noemen.

De strijd kan een ieder aangaan in de volgende klassen:
Beste witte reu – Beste witte Teef – Beste gekleurde reu – Beste gekleurde teef.

De Beste witte reu neemt het vervolgens op tegen de Beste witte teef en de winnaar hiervan komt in het bezit van de Aricon Trophy. Dit gebeurd vervolgens ook bij de gekleurde reu tegen de gekleurde teef en de winnaar hiervan krijgt de Rocky Top’s Trophy uitgereikt.

Vervolgens strijden deze twee Trophy winnaars tegen elkaar om de Merlindan Trophy.
De Doonhammer Trophy die voorheen als B.O.S. gewonnen kon worden wordt nu uitgereikt als Runner-Up. Het is namelijk zo dat het mogelijk is dat er zowel twee reuen als twee teven het tegen elkaar moeten opnemen in de eindronde. Zodra bekend is geworden wie de Merlindan Trophy heeft gewonnen wordt het systeem gehanteerd zoals u dit kent bij het res. CAC. op een gewone wedstrijd. Daar mag ook namelijk de tweede plaats terug komen van de klasse van de winnaar. Dit betekent dat de Bull Terrier die is verslagen in de Aricon of Rocky Top’s Trophy mag terug komen om te strijden om de Doonhammer Trophy.
Mevr. Collier zal ook deze keuring verrichten en natuurlijk deze bijzondere Trophy’s uitreiken.

Vanaf de puppyklasse (6 maanden) kan er worden ingeschreven voor deze Trophy’s
Dit betekent ook dat alle leeftijden het tegen elkaar kunnen opnemen. Dit klinkt misschien wat vreemd en onwennig maar in andere landen is dit de gewoonste zaak van de wereld en men ziet hier dan ook regelmatig gebeuren dat bijvoorbeeld een puppy van 6 maanden een hele show weet te winnen. Het is dan daarom ook spannend en een stevige uitdaging of de keurmeester het eens is met zijn/haar eigen keuze! Volgens ons is dit een spannende en vooral uitdagende competitie en voor de toeschouwers een spektakel omdat u de kans krijgt om de mooiste Bull Terriers bij elkaar te zien. Wij zien deze wedstrijd als een waardige afsluiting van het jaar en hopen dat een ieder de sportieve uitdaging aan durft te gaan van deze “Clash of the Titans”!

De deelnemers geven door ondertekening van het inschrijfformulier de B.T.R.N toestemming om de gemaakte foto’s, waarop hij/zij herkenbaar in beeld is, te gebruiken voor publicatie. Dit geld ook voor de bezoekers van deze dag.

U kunt het inschrijfformulier downloaden als Word document of Adobe pdf. Dit kunt u vervolgens printen, invullen en per post (of via scannen per mail) naar ons sturen, maar u kunt natuurlijk ook het formulier downloaden, digitaal invullen, VERVOLGENS EERST OPSLAAN en dan terug mailen. Email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vraag om een bevestiging, ontvangt u deze niet neem dan even contact op

Mocht er nog vragen zijn dan kunt u ook hiervoor altijd nog even eenmail sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

image002logo raad van beheer

advertentie bull terrier

Copyright Bull Terrier Rasvereniging Nederland © 2021. All Rights Reserved.
Opgericht 11 augustus 2010
Design harrywebdesign.